|
|
1
23
add_circle_outline |
اندازه فونت |
remove_circle_outline |
تأثیر اساسی هویت فرهنگی بر تطابق فرهنگی زوجین یا عدم آن
تأثیر اساسی هویت فرهنگی بر تطابق فرهنگی زوجین یا عدم آن
عدم تطابق فرهنگی
علّت عدم موفقیت این قبیل ازدواجها در این است که ما شدیداً تحت تأثیر هویت فرهنگیمان هستیم، هرچند فرهنگ جامعهی ما جنبهی دینی قوی دارد ولی متأسّفانه آنقدر که تحت تأثیر فرهنگ عام جامعه هستیم، از دین خود تأثیر نمیگیریم. هر چند لایههای زیادی از فرهنگ ما با دین ما عجین شده است و ما بیشتر، از آن بخش از فرهنگ جامعه پیروی میکنیم که مطابقت بیشتری با دین دارد امّا ما اصول زندگی خود را از اصل دین نمیگیریم و متأسّفانه دین را از طریق فرهنگ جامعه مینگریم.
برای مثال غیر ممکن است شما شراب بخورید یا فکر شراب نوشیدن را در اندیشه و فکر خود خطور دهید و اصلاً تعجب میکنید چرا این مثال را مطرح میکنیم و از آن نفرت دارید. علّتش این نیست که شراب در دین و مسلک شما حرام است بلکه علّتش این است که در فرهنگ شما این عنصر دینی حسابی جذب شده است و شما بیشتر از هر گروهی به دلیل اینکه افرادی فرهنگی و تحصیل کرده هستید و در فرهنگتان شراب یک امر فوق العاده نابهنجار است، حتّی ذکر مثالش را بد میدانید.
امّا در مورد غیبت کردن با اینکه در دین شما حرام است ولی ممکن است از آنجا که در بخشی از فرهنگ شما امری صددرصد نابهنجار به شمار نیاید، مثل نقل و نبات در محافل رواج داشته باشد و نسبت به آن احساس نفرت نیز نکنید و حتّی اگر در جمع شما غیبت فردی بشود، به آن حسّاسیت نشان ندهید.
فرهنگهای خاص
نکتهی دیگر در فرهنگ جامعه و هویت فرهنگی، فرهنگ و آداب و رسوم قوم و قبیله و یا قشر خاصی از جامعه مانند فرهنگ بازاریان یا فرهنگ کارمندان و فرهنگ فلان قوم. بنابراین گاه وقتی ریشهی برخی اختلافات عروس و دامادها و خانوادهی ایشان را بررسی میکنیم، علّتش این است که با فرهنگ قومیت و یا فرهنگ منطقهای یا شغلی مخاطب خود آشنایی نداشتهاند و سخنی را گفتهاند که هر چند از نظر شرعی خلاف بیّنی مرتکب نشدهاند، امّا در آداب و رسوم خانوادهی یکی از دو طرف توهین تلّقی میشده و آن سخن نسنجیده از نظر فرهنگ آنان بسیار سنگین و توهینآمیز تلقّی شده است! بخشی از اختلافات از همین موارد جزئی نشأت میگیرد و کار را به جدایی میکشاند.
گاهی آداب و رسومها همهی اعتقادات طرفین را تحتالشعاع قرار میدهد و دو خانوادهی متدیّن چنان کارشان بالا میگیرد که همهی اعتقادات خود را به فراموشی میسپارند. هر یک، دیگری را به مسألهای متّهم میکنند. برای مثال در آداب و رسوم خانوادهای رسم ندارند خانمهای خانواده به سر خیابان بروند و سوار تاکسی شوند، در حالی که این هیچ منع شرعی و قانونی ندارد و میگویند باید حتماً تاکسی تلفنی بیاید. حال اگر داماد با عروس خانم سر خیابان رفتند و با تاکسی عبوری او را به محل مورد نظرشان ببرد، خانوادهی عروس این عملکرد داماد را نوعی اهانت فرض میکند و از همان روز اوّل بگومگو بالا میگیرد و شیرینی آن وصلت، به تلخی جدایی کشیده میشود! وقتی رفتارها تطابق فرهنگی ندارد، شرایط را برای تداوم یک زندگی موفّق سلب میکند.
http://khanevade.org/Wiki/?p=single&id=2573
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
بخش مقالات : همسریابی ( زوج یابی و انتخاب همسر ) ، خواستگاری و ازدواج
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
سایت همسریابی و زوج یابی خواستگاری ( پیوند )
تنها سایت همسر یابی کاملاً رایگان (بدون دریافت حتی یک ریال حق عضویت)
دارای پیشرفته ترین سیستم جستجو و انتخاب همسر ایده آل
مبتکر طرح خواستگاری و ازدواج الکتروسنتی همراه با جستجوی تفاهم محور
منطبق بر موازین شرع و عرف و قوانین جمهوری اسلامی ایران
زمینه ساز گسترش دایره انتخاب همسر در محیطی پاک و سالم و با حفظ کرامت و حریم خصوصی افراد
کمک به شناخت آگاهانه و انتخاب عاقلانه همسر هم کفو و متناسب و پایه ریزی عشق ماندگار و پیوند پایدار با الگوی خواستگاری و ازدواج الکتروسنتی و جستجوی تفاهم محور سایت خواستگاری ( پیوند )
همراه با تقدیم هدایای ارزنده به زوج های جوان و ازدواج های موفق
وابسته به موسسه پیوند پایدار ایرانیان
www . PPII . ir
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
بخش مقالات : همسر یابی ( زوج یابی و انتخاب همسر ) ، خواستگاری و ازدواج
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
|
|