|
|
0
20
add_circle_outline |
اندازه فونت |
remove_circle_outline |
آیا می شودمعیارآرامشساز ، آرامشسوزشود؟!
آیا می شودمعیارآرامشساز ، آرامشسوزشود؟!
معیارها و ملاک های انتخاب همسر
سفارش ما به جوانان عزیز که قصد ازدواج دارند این است: قبل از اقدام و تصمیمگیری برای ازدواج، مسائل خود را مورد بررسی قرار دهید و ببینید آرامش شما واقعاً در چیست؟
آیا داشتن ثروت، مدرک، عنوان،پست و مقام آرامش آور است؟!
آیا زیبایی به تنهایی میتواند ملاک مناسبی برای کسب آرامش و آغاز زندگی لذّتبخش باشد؟!
گاهی داشتن ثروت و دارایی و زندگی مرفّه و تجمّلات زندگی برای برخی خانوادهها مانع از ازدواج موفّق جوانان آن خانواده میشود. هرچند مدرک، شهرت، ثروت، زیبایی و... هر یک تا حدودی ناچیز ممکن است آرامش را برای مخاطب خود به همراه داشته باشند. امّا اگر معیار اصلی در ازدواج گردید، نه تنها موجب آرامش نمیشود که آرامشسوز است.
اگر زیبایی زیادتر از حد معمولش گردید، آقا هرجا میرود نگران است که دیگران به همسرش نگاه کنند! زندگی کردن با برخی از مسؤولین و یا چهرههای مشهور در اجتماع نه تنها آرامش ندارد بلکه موجب دردسر است. زیرا افراد در همهی مکانها دور او را میگیرند و با او گفتگو میکنند. پس شهرت هم مایهی آرامش نیست.
بنابراین باید ببینیم چه چیزی موجب آرامش ماست. برای مثال، اگر قرار باشد شما به سفر مشهد مقدّس بروید و اتاقی در مسافرخانهای نزدیک حرم سراغ داشته باشید که از نظر رفاهی نسبت به هتلی که مسافت آن تا حرم حدود 10 دقیقه فاصله باشد، شما کدام دو محل را بیشتر ترجیح میدهید؟
اگر ملاک و معیار شما بهرهگیری هرچه بیشتر از حرم امام علیبنموسیالرضا علیه السلام باشد، مسلّماً همان مسافرخانهی نزدیک حرم با امکانات کمتر را بر میگزینید و اگر ملاک و معیارتان رفاه بیشتر باشد، و لو اینکه در روز فقط دو نوبت به حرم مشرّف شوید، هتل را انتخاب میکنید. انتخاب اوّل آرامش را در زیارت بیشتر و نزدیکی به حرم امام% میداند و انتخاب دوم برایش آرامش جسمی اولویت دارد! در انتخاب اوّل فرد حاضر است امکانات رفاهی نداشته باشد ولی از مجاورت حرم حضرت بیشتر بهره بگیرد و انتخاب دیگری رفاه بیشتر را میطلبد.
در این دو نظریه که ممکن است برای هر یک از ما اتّفاق بیفتد، نمیتوانیم بگوییم انتخاب اوّل نشان از ایمان بالاتر فرد دارد و انتخاب دوم درجهی ایمانش کمتر است. زیرا چه بسا در انتخاب دوم کیفیت بهرهمندی از زیارت بیشتر باشد و در انتخاب اوّل بیشتر کمیت در نظر گرفته شده است! (دقّت کنید.)
با این حال، آرامش از دیدگاه این دو انتخاب، به دو صورت معنا میشود.
در این رابطه برای مصادیق آرامش دیدگاههای متعدّدی وجود دارد. بطور نمونه، دختر خانمی آرامش خود را در این میداند که همسری داشته باشد که نان حلال به منزل بیاورد و دیگری میگوید من همسری فهیم میخواهم که از نظر فکری رشد کرده باشد. آرامش من در این است که همسرم عاقل باشد، هر چند نان خالی بخوریم و یا مثل «فهیمه بابازاده» در کتاب «نامههای فهیمه»[1] که او آرامش خود را در داشتن همسری میداند که شهید بشود و از این رو با کسی ازدواج کرد که مطمئن بود به شهادت میرسد. در مقابل نظریهی فهیمه، دخترانی نیز هستند که میگویند اگر بحرانی برای کشور رخ بدهد و همسر من بخواهد به جنگ برود، برای من قابل تحمّل نیست. برای او، ازدواج با چنین همسری که روح حماسهجویی و دفاع از ملّیت و آب و خاک مهم باشد، نه تنها آرامشبخش نیست که آرامشسوز است.
برای اینکه بفهمیم چگونه میتوانیم آرامش خود را تأمین کنیم، باید در ابتدا خودشناسی کنیم و دغدغههای خود را نسبت به همسر آیندهی خود تعیین کنیم. باید ابتدا مابین آنچه هست و آنچه باید باشد را جدا سازیم و در یک کلام انتظاری را که از همسر خود داریم مشخص کنیم و مباحث حاشیهای را کنار بزنیم. باید معیارهای انتخاب را به حداقل برسانیم تا انتخاب برای ما آسان شود.
باید از فلسفه چینی بپرهیزیم و اصل ملاک و معیارمان را بدون هیچ حاشیهای بیان کنیم. مطالبی غیر ضروری را مطرح نکنیم. ملاکهای اصلی را بیان کنیم که پس از ازدواج بهانهگیریها به حداقل ممکن برسد.
گاهی برخی از دختران و پسران با خواندن یک داستان و یا یک رُمان معیارهای ازدواجشان تغییر مییابد. توصیه میشود با خواندن این کتابها احساساتی نشوید و عجولانه تصمیمگیری نکنید. به عنوان مثال برخی از دختران کتابهایی را که همسران سرداران شهید در وصف آن شهدا نوشته و گفتهاند، مطالعه میکنند و مردانی رؤیایی را در ذهن میپرورانند. مواظب باشیم با خواندن یک رمّان با شخصیتهای آن داستان سریعاً احساس همزادپنداری نکنیم که بر اساس آن شخصیت بخواهیم شخصیت خود را شکل دهیم.
گاهی ازدواجها بر طبق این قصهها شکل میگیرد و پس از ازدواج واقعیتها با آرمانگراییهای قصّه متفاوت میشود و اوّل ناسازگاریهاست.
خلاصهی این مبحث، آن که: آرامش اصلیترین ملاک در ازدواج است و دیگر معیارها و ملاکها را باید به نسبت آرامشی که برای ما ایجاد میکند بسنجیم. مطلب آخر اینکه مواظب باشید به دلیل سختی و مشقّتهای دوران قبل از ازدواج، آرامش را در امکانات بیشتر همسر آیندهی خود جستجو نکنید. نباید محرومیتهای قبل از ازدواج مانع از تصمیمگیری صحیح در انتخاب همسر شایسته بشود. برای مثال به محض اینکه متوجه شدید داماد اتومبیل دارد، ذوق زده شوید و در احساساتتان تأثیر بگذارد و ملاکهای اصلی یک ازدواج موفّق و همسر شایسته را از یاد ببرید. امید است به یاری خداوند جوانان عزیز ما با شناخت ملاکهای خوب، ازدواج موفّق و زندگی سعادتمندانهای داشته باشند.
[1]. از انتشارات سورهی مهر
http://khanevade.org/Wiki/?p=single&id=2563
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
بخش مقالات : همسریابی ( زوج یابی و انتخاب همسر ) ، خواستگاری و ازدواج
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
سایت همسریابی و زوج یابی خواستگاری ( پیوند )
تنها سایت همسر یابی کاملاً رایگان (بدون دریافت حتی یک ریال حق عضویت)
دارای پیشرفته ترین سیستم جستجو و انتخاب همسر ایده آل
مبتکر طرح خواستگاری و ازدواج الکتروسنتی همراه با جستجوی تفاهم محور
منطبق بر موازین شرع و عرف و قوانین جمهوری اسلامی ایران
زمینه ساز گسترش دایره انتخاب همسر در محیطی پاک و سالم و با حفظ کرامت و حریم خصوصی افراد
کمک به شناخت آگاهانه و انتخاب عاقلانه همسر هم کفو و متناسب و پایه ریزی عشق ماندگار و پیوند پایدار با الگوی خواستگاری و ازدواج الکتروسنتی و جستجوی تفاهم محور سایت خواستگاری ( پیوند )
همراه با تقدیم هدایای ارزنده به زوج های جوان و ازدواج های موفق
وابسته به موسسه پیوند پایدار ایرانیان
www . PPII . ir
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
بخش مقالات : همسر یابی ( زوج یابی و انتخاب همسر ) ، خواستگاری و ازدواج
«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»«»
|
|